Centar za sport i turizam – Srbobran

Sport

Zvaničan sajt: http://www.cst.org.rs/

Centar za fizičku kulturu,  rekreaciju i turizam Srbobran je osnovan 2002. godine. Centar je ustanova čiji je osnivač SO Srbobran i kojoj su data na korišćenje i upravljanje 2 ključna objekta: sportska hala u Srbobranu i odmaralište „Srbobran” u Sutomoru.

Sportska hala u Srbobranu je višenamenskog tipa u čiji sastav ulazi: mala sala, velika sala, teretana, kuglana, šah sala i restoran. Korisnici sale su sportski klubovi, škole i rekreativci, a pogodna je i za odražavanje raznih vidova manifestacija (festivala, sajmova, koncerata…).

Odmaralište „Srbobran”  je moderno trospratno zdanje u centru Sutomora, smešteno uz samu morsku obalu. Odmaralište se svrstava u hotele B kategorije. Pogodno je za odmor tokom cele godine. Savremeno je opremljeno i raspolaže sa 104 ležaja raspoređenih u 34 sobe. Tu su dva četvorokrevetna apartmana koji gledaju na more, 14 dvokrevetnih soba (5 sa pogledom na more), 6 trokrevetnih soba sa pogledom na more, 10 četvorokrevetnih soba (4 sa pogledom na more), 2 petokrevetna apartmana (nepotpuno opremljeni), sala za društvena okupljanja i dnevni boravak. Sve sobe imaju terasu, a u prizemlju odmarališta nalazi se kafe i poslastičarnica. 

Opština Srbobran je 1970-ih godina od Fabrike duvana Niš kupila staro odmaralište u Sutomoru. Taj stari objekat je uništio zemljotres 1979. godine, pa je Opština Srbobran na istom mestu izgradila novi objekat koji je primio svoje prve goste 1988. godine. Odmaralište je i danas u vlasništvu Opštine Srbobran, a jako lepa tradicija jeste da Opština krajem juna omogućava besplatno desetodnevno letovanje svim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Srbobran koji su te školske godine nagrađeni diplomom „Vuk Karadžić” za uspeh u školi.

(Izvor: Zvaničan sajt opštine Srbobran, Centar za sport i turizam – Srbobran, link)